Creix l’oferta de tasts de la Festa de la Verema per conèixer vins

0
66

Els vins són protagonistes de la Festa de la Verema. La mostra d´aquest cap de setmana a Artés permetrà degustar una àmplia varietat de vins de la DO Pla de Bages. Hi participaran 16 cellers i 4 viticultors hereus de llarga tradició vitivinícola de la Catalunya central. Aquests cellers són majoritàriament explotacions familiars, i tots tenen vinya pròpia. Això implica una cura tradicional i molt personalitzada de la vinya que es tradueix en la qualitat dels seus vins. Pel que fa a tasts, en aquesta edició s’han volgut potenciar i un dels atractius és el tast tècnic, adreçat al públic professional. Es tracta d’una nova modalitat entre els diferents tiquets disponibles per degustar vins de forma lliure dins del recinte que compta amb un total de dotze degustacions, que se serviran amb la meitat de la mida d’un tast normal. El tiquet es pot obtenir de manera anticipada a la web festaveremabages.cat. D’altra banda, la festa consolida la incorporació de tasts guiats per reconegudes sommeliers. Se celebraran quatre al llarg del cap de setmana, amb diferents temàtiques i maridatges, amb l’anomenada Cata a cegues, com a proposta més original. Després del parèntesi de dos anys per la pandèmia, torna aquest tast que ofereix la possibilitat d’identificar i conèixer els vins de la DO Pla de Bages mitjançant un concurs de parelles. Es realitzarà el dissabte a les 19 hi complementarà els altres tasts, com el tast guiat de picapollos, el diumenge a les 12.30 h, o els dos tasts dedicats als vins del dissabte a les 12 hi el diumenge a les 18 h. Els sommeliers Irene Cozas (dissabte) i Anna Castillo (diumenge) seran les encarregades de dirigir aquestes degustacions de vins dels diferents cellers i elaboradors de la DO Pla de Bages. Les inscripcions es poden fer a la pàgina web de la Festa de la Verema del Bages. Sorteig entre els participants Els organitzadors del certamen han posat en relleu que un dels objectius d´aquesta 27a edició és afavorir la venda a partir d´un sorteig entre els diferents compradors d´ampolles de vi d´un lot format per una ampolla de vi de cada productor de la DO Pla de Bages, una caixa regal amb experiències turístiques a escollir i un lot de 100 euros amb productes de la Unió de Botigues d’Artés.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here