Els vins de la Do Pla de Bages omplen de visitants la plaça Major d’Artés

0
12

La Festa de la Verema del Bages ha arribat aquest cap de setmana a la seva 27a edició revalidant el seu poder de convocatòria i consolidant-se com una de les cites més importants per a la projecció dels vins del Bages. L´afluència de públic ha superat les perspectives de l´organització, amb nombrosos visitants locals i foresters que van acudir a la plaça Major d´Artés, l´epicentre de la festa, per conèixer i degustar les diferents referències de vins. El certamen ha recuperat aquest any la normalitat, després de dos anys marcats per les restriccions de la pandèmia, amb més elaboradors de vi que mai. En total, hi han participat 15 cellers i 4 viticultors que no compten amb celler propi. Els seus estands s’han concentrat a la plaça Major, on els assistents han tingut l’oportunitat de degustar les diferents varietats mitjançant una àmplia oferta de tasts. De fet, aquest any s’ha incorporat la nova modalitat de tast tècnic, una proposta adreçada als professionals que ha permès tastar una selecció més variada de referències vitivinícoles. Un dels objectius d´aquesta 27a edició ha estat afavorir la venda a partir d´un sorteig entre els diferents compradors d´ampolles de vi d´un lot format per una ampolla de vi de cada productor de la Do Pla de Bages, una caixa regal amb experiències turístiques a escollir i un lot de 100 euros amb productes de la Unió de Botiguers d’Artés. Tot i això, els productors consultats per aquest diari van assegurar que el nivell de vendes es va mantenir com l’any passat. El responsable del celler Sanmartí de Sallent, Joan Sanmartí, ha remarcat que els participants no coneixien la possibilitat de participar al concurs. Per aquest motiu, ha posat en relleu la necessitat d’incidir en la difusió de les possibilitats de compra de cara al proper any. Els participants a la festa han gaudit d´una àmplia oferta cultural i lúdica, amb actuacions musicals, demostració d´oficis artesans o activitats per a tota la família, com l´esclafament de raïm popular, que s´ha recuperat després d´un parèntesi de dos anys. Entre els visitants, hi havia la primera vegada que anaven a la celebració, com és el cas de Mònica Rodríguez i Sergi Fernández, de Sabadell, que han valorat l’experiència en positiu i han destacat la sorpresa que els han despertat alguns vins del Bages. D’altra banda, també hi havia participants que repetien, com Manel Ruiz i Pilar Remon, de Tona, uns aficionats del món vitivinícola que mai no es perden la cita bagenca “per descobrir més varietats d’una DO que sempre aposta per la qualitat”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here