El ‘Benvinguts a Pagès La Festa’ atrau 34.000 visitants

0
47

La 7a edició del ‘Benvinguts a Pagès La Festa’ ha atret uns 34.000 visitants a les visites guiades gratuïtes a 160 explotacions agroalimentàries de tot Catalunya. La majoria de les explotacions properes a l’àrea metropolitana han fet el ple i han esgotat les places disponibles i les comarques del Maresme, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, Osona i Bages han rebut els grups més nombrosos durant tot el cap de setmana. La iniciativa -que també ha comptat amb la participació de 200 restaurants i l’adhesió de 145 establiments rurals- té com a objectiu que la ciutadania descobreixi l’origen dels productes que consumeix cada dia, entengui la feina dels camperols i pageses i aprengui a valorar el sector primari del país. Les visites han estat completades amb tasts de productes i venda directa dels productors al públic. “El Benvinguts a Pagès és un gran esdeveniment per a nosaltres, ens permet tenir contacte amb la ciutadania, fer-los entendre perquè és important tenir un sector primari viu i ens ha ajudat a promoure les visites a la nostra explotació, que ara fem habitualment”, ha reconegut Carles Pijoan, de la granja Pifarré al Segrià. “Aquest cap de setmana ens dóna veracitat i un punt d’autenticitat a tots els camperols i camperoles que hi participem perquè la gent ens veu tal com som, sense filtres”, ha afegit Ester Gomis, que lidera l’explotació d’avellanes Ca Rosset al Tarragonès . De fet, s’han organitzat les visites coincidint amb l’inici de la recollida de les primeres avellanes. “Les hem torrat i envasat perquè el públic tingués l’oportunitat de degustar les primeres varietats amb denominació d’origen de la temporada”, va apuntar Gomis. Des de l’organització del ‘Bienvinguts a Pagès’ s’ha volgut fer un agraïment a tots els agents participants, al públic que ha respost de manera entusiasta ia totes les persones i entitats, que, un any més, han fet possible èxit de la festa de la pagesia catalana”. L´oferta s´ha arrodonit amb l´ampliació de les rutes amb un total de setze itineraris d´una jornada o de cap de setmana que han proposat les visites a les explotacions participants, conèixer la història i el patrimoni natural del seu entorn, allotjar-se en establiments rurals i degustar els productes de quilòmetre zero als restaurants.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here