Santpedor ja té pràcticament acabada la nova escola La Serreta

0
65

Les obres de la nova escola La Serreta de Santpedor es troben ja a la seva recta final. Aquesta setmana representants municipals i del departament d’Educació han fet una visita d’obres i han conegut de primera mà l’evolució dels treballs del nou centre educatiu, molt avançats. La previsió és que quedi acabat a final d’any i que l’alumnat pugui estrenar l’equipament al segon trimestre d’aquest curs. L´alcalde de Santpedor, Xavier Codina, el regidor d´Educació, Agustí Comas, tècnics municipals, membres del departament d´Educació, de la constructora i la direcció d´obres han visitat aquesta setmana les instal·lacions de la nova escola La Serreta. L’edifici ja està pràcticament acabat i ara es treballa als acabats de l’interior. Tot i que no es va poder començar el curs a les noves instal·lacions, que s’estan acabant de construir en uns terrenys propers a l’actual equipament, el nou centre podrà obrir les portes el proper mes de gener coincidint amb l’inici del segon trimestre. El nou equipament, que ha de permetre deixar enrere els barracons on l’escola ha funcionat des que es va crear fa quinze anys, s’està construint a uns terrenys del carrer Prat de la Riba en confluència amb el carrer Pau Casals, molt a prop de les cargols actuals. Tot i que el termini per finalitzar les obres s’havia marcat el 2023, semblava que la nova escola ja es podria estrenar aquest inici de curs però, entre que els treballs es van endarrerir i el curs va començar una setmana abans, no va ser possible. Per això, està previst que, amb l’equipament ja acabat completament, el trasllat definitiu del mobiliari i el material es faci durant les vacances de Nadal, de manera que es pugui estrenar el nou centre tot just començar el proper any. L’equipament, que es mantindrà amb una sola línia educativa, és un edifici de 2.320 metres quadrats i amb capacitat per a uns 225 alumnes distribuïts bàsicament en un espai de planta baixa més un pis. L’espai dedicat a educació infantil disposarà de tres aules, serveis, aula de psicomotricitat, tutoria i magatzem, mentre que a primària hi haurà 10 aules, a part de cuina, magatzem, lavabos i les zones comunes (amb un espai polivalent amb vestuaris, magatzem i un escenari). Les noves instal·lacions també disposaran d’una àrea d’administració, consergeria i espai per a l’AFA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here