Callús fusiona artesania, lleure i cultura el dia del Pilar

0
55

Callús recupera el potencial de les festes de tardor, que inclou activitats durant tot el 12 d’octubre. Se celebra dimecres, festiu, cosa que motiva a visitar la fira i participar de les propostes culturals i lúdiques. Si el temps acompanya, s’espera que nombrosos calluencs i visitants gaudeixin de la fira. Al matí, unes 150 puntaires ja s’instal·laran al passeig Anselm Clavé, on mostraran l’art de fer punta al coixí. Paral·lelament, els motors es faran sentir amb motiu de la trobada de vehicles clàssics i competició, que reunirà uns 25. Es tracta d’una de les novetats en la programació de les Festes de Tardor de Callús, així com la tirolina que es muntarà durant la matí; el conte musical per a nens que es podrà veure a la tarda a càrrec de professors i alumnes de lEscola de Música de Callús; i el tast de vins i caves a càrrec del celler cooperatiu Artium, que tindrà lloc dimecres a les 7 del vespre per tancar la jornada. A banda d’aquestes noves propostes, les parades d’alimentació i artesania ompliran durant tot el matí la carretera de Cardona de Callús, que estarà tallada al trànsit. A més, el comerç local obrirà les portes i serà un atractiu més de la fira, que també comptarà amb mercat de segona mà. Els assistents podran fer una volta per les parades i les botigues i gaudir de les propostes de lleure. Per exemple, la tradicional trobada de gegants amb cercavila pels carrers del poble (11 h), que comptarà amb la participació de la Colla Gegantera de Callús i dels gegants de Calders i de Sant Andreu de la Barca. A més, els gegants de Callús recuperen l’arròs popular, que l’any passat no es va poder fer per la covid. A banda del reclam dels gegants, al matí els més petits podran pujar a un inflable i el públic adult ballar country. I a la tarda, més activitat per a diversos públics: el Festival de Teatre Test, el conte musical Quin cacau per fer aquest cau, sardanes i tast de vins i caves. Consulta la programació aquí. Comèdies i drama, esquetxos del Festival Test El Festival de Teatre Test porta cada any per les Festes de Tardor propostes escèniques a Callús, que és un dels 14 pobles de la Xarxa de Pobles Creatius. Les tres obres de curta durada que s’han triat i que es podran veure dimecres a la tarda (16.45 h) a Callús són les comèdies Començar i Ets la llet!, i el drama La Imatge.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here