Navarcles estudiarà les propostes dels veïns per reformar l’antic espai Dresca

0
59

Navarcles estudiarà durant les properes setmanes les propostes dels veïns que han participat a la consulta pública sobre el futur urbanístic de l’espai fabril que havia ocupat l’antiga Dresca, una zona en desús des que es va aturar l’activitat industrial 2008. El procés participatiu, que es va celebrar des del 15 de juliol fins al 15 de setembre, ha permès recollir suggeriments sobre els usos que podria tenir aquest àmbit, entre els quals destaquen la creació de zones verdes o la conservació d’algunes naus per allotjar-hi equipaments municipals. De fet, les aportacions dels veïns coincideixen amb el plantejament base de l’Ajuntament, que vol convertir aquests terrenys, de més de cinc hectàrees, propietat d’entitats bancàries i del consistori mateix, en una zona verda, residencial i d’equipaments. En concret, l’avantprojecte preveu destinar un 40% a la zona residencial, amb 241 habitatges, un terç de l’espai restant al sistema viari i un 20% a espais lliures, com ara parcs infantils, places o jardins, mentre que espai restant seria per a els equipaments. Tot i això, aquest plantejament només és un punt de partida sobre el qual l’Ajuntament va convidar els veïns a aportar idees a través de la consulta popular. Amb les propostes sobre la taula, la regidora d’Urbanisme, Laura Castell, comenta que, tot i que la participació ha estat força baixa, «les diferents iniciatives dels veïns ens refermen al nostre esquema inicial, ja que la majoria de participants es mostren a favor de la creació d’espais verds per passejar o fer esport a l’aire lliure». També remarca que, en alguns casos, es planteja la possibilitat de conservar alguna de les antigues naus industrials per convertir-la en un equipament municipal, una proposta que contrasta amb el plantejament del consistori d’enderrocar els complexos fabrils. El pas següent serà valorar les propostes dels veïns per mitjà dels tècnics municipals per començar la redacció del projecte, que haurà de definir algunes qüestions urbanístiques, com la mobilitat viària a l’entorn i la ubicació i la distribució dels espais lliures i equipaments. Posteriorment, el projecte se sotmetrà a exposició pública per tal que els veïns tinguin l’oportunitat de presentar al·legacions, abans de presentar-lo a la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya central, per obtenir l’aprovació definitiva. A partir d?aquell moment, l?alcaldessa de Navarcles, Alba Pérez, explica que començarà la fase dedicada a buscar el finançament per impulsar un projecte «de futur per al poble». Pérez posa en relleu que l’adequació de l’espai fabril permetrà «crear una gran zona verda per als veïns, amb una àmplia oferta d’habitatges socials, que oferirà una connectivitat millor entre el barri de Sant Bartomeu i el nucli de Navarcles, donant valor a la zona de la riera». Amb tot, considera que els propers anys es convertirà en «un dels punts neuràlgics del municipi». Aquesta reforma urbanística ha dincloure la requalificació dels terrenys per part de lAjuntament, amb la idea de transformar el seu ús dindustrial a residencial. Mentre no es produeixi aquest pas, el consistori mantindrà suspès l’atorgament de noves llicències en aquest sector fins al juliol de 2023, per evitar l’adquisició d’aquests terrenys per destinar-los a alguna activitat incompatible amb els usos que es plantegen. “En aquest espai no volem cap indústria”, reitera l’alcaldessa, i posa de manifest la voluntat de convertir l’antiga zona industrial en “un espai per a la vida comunitària”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here