Sallent recupera el nom de Francesc Layret per una de les places del poble

0
49

Plaça de Sallent on es posarà el nom de Francesc Layret AJUNTAMENT DE SALLENT Sallent inaugurarà aquest dissabte al matí la nomenclatura de la plaça Francesc Layret per a l’espai públic ubicat a la zona d’aparcament de vehicles al costat de la plaça de Santa Maria i que actualment no té nom. Es tracta d´una iniciativa de l´Ateneu Republicà Cogulló i la federació local de sindicats de la CGT de Sallent, amb la col·laboració de l´Ajuntament, per recuperar el nom de Layret a la vila de Sallent. Nascut el 1880 a Barcelona, ​​va ser un advocat i polític català, ferm defensor del sindicalisme i dels drets dels obrers i obreres. Va crear el Bloc Republicà Autonomista i va ser diputat per a la coalició d’Esquerres de Sabadell el 1919. Va ser assassinat el novembre del 1920 a Barcelona quan faria gestions a favor de dirigents sindicalistes presos. El juny del 1931, Sallent va batejar una plaça amb el seu nom que va inaugurar el president Lluís Companys i que, durant la Guerra Civil, va desaparèixer. Ara, Sallent vol recuperar la figura de Layret i rendir homenatge i reconeixement a la seva lluita sindicalista i en la defensa de la República Catalana. Antiga plaça Francesc Layret ARXIU AJUNTAMENT DE SALLENT L’acte d’inauguració comptarà amb el descobriment de la placa i els parlaments a càrrec de l’alcalde, Oriol Ribalta, i dels representants de les entitats organitzadores. La jornada es completarà amb un repertori de cançons republicanes interpretades per Sergi Dantí i Kike Ubieto.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here