El Dalai Lama és obsequiat amb una imatge de la Verge de Montserrat

0
43

El Dalai Lama, màxima autoritat de la religió budista i premi Nobel de la Pau del 1989, ha rebut una imatge de la Moreneta de Montserrat. És la que li ha fet en mans Thubten Wangchen (Tibet, 1954), monjo budista, fundador de la Casa del Tibet a Barcelona, ​​representant del Tibet a Espanya i membre del Parlament tibetà a l’exili, on representa Europa. Thubten Wangchen és aquests dies de viatge al Tibet, on ha tingut la trobada amb el Dalai Lama, moment en què l’ha obsequiat amb una imatge de la verge bruna, ja que Wangchen manté una estreta relació amb el santuari montserratí. Un moment que ha compartit al vostre compte de twitter. Offering of Montserrat’s Virgin MORENITA to His Holiness the Dalai Lama. pic.twitter.com/pxr5J00oYG— Thubten Wangchen (@ThubtenWangchen) 10 d’octubre de 2022 Nascut a Kyirong (Tibet), Thubten Wangchen va haver d’immigrar a Kàtmandu, travessant l’Himàlaia, quan els va xinbar l’Himàlaia. 1950. La seva mare va morir un camp de treball xinès quan ell tenia 4 anys. Posteriorment va viure a l’Índia, on va fer de captaire durant molts anys per sobreviure, fins que el govern indi el va recollir i va educar a la seva cultura d’origen, com un exiliat. davidbricolle@regio7.cat Twitter/Thubten Wangchen Als setze anys va ingressar per primera vegada en un monestir budista, atret per l’espiritualitat de la seva religió. Entre altres ha viscut al monestir de Namgyal, on va conviure durant onze anys amb el Dalai Lama, Tenzin Gyatso. Va viatjar per primera vegada a Espanya el 1981, acompanyant el Dalai Lama, organitzant diverses conferències i seminaris sobre la cultura i història tibetana. Per donar a conèixer el budisme tibetà i per indicació i consell del Dalai Lama va fundar la Casa del Tibet a Barcelona, ​​inaugurada el desembre de 1994 pel mateix Tenzin Gyatso.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here