Artés posa en marxa una oficina per tenir un nou pla urbanístic en dos anys

0
41

Artés fa un pas endavant en la seva estratègia d’adaptar el seu planejament urbanístic als desafiaments actuals i definir les línies que cal seguir en un futur. Per aquest motiu, engega l’Oficina del POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal), una acció amb què l’Ajuntament d’Artés es compromet a assolir en el termini de dos anys l’aprovació definitiva del nou pla urbanístic. El procés per renovar el pla vigent, que parteix de les normes subsidiàries del 1988, es va iniciar amb la redacció del document d’Avanç de POUM el 2018, que va ser finalment aprovat pel ple el 22 d’octubre del 2020 en un context de pandèmia que , segons fonts municipals, «va limitar significativament el procés participatiu». No ha estat fins al març d’aquest any quan l’Ajuntament ha rebut de l’administració ambiental el Document d’Abast (DA), que permetrà elaborar l’estudi ambiental estratègic (EAE) que ha d’acompanyar el document del Pla per l’aprovació inicial. Amb l’Oficina del POUM l’Ajuntament “garanteix més agilitat i coordinació en la presa de decisions i posa a disposició del veïnat un espai físic a la Casa de la Vila amb l’objectiu de potenciar la transparència en la gestió local”. L’Oficina obrirà dos dies per setmana i comptarà amb la presència de dos urbanistes i amb el suport del departament tècnic municipal. L’Ajuntament assegura que “som plenament conscients de la necessitat de disposar d’un POUM que contribueixi a generar un territori resilient davant de les incerteses mediambientals, econòmiques i socials del present i futur”. Davant aquest escenari, el consistori creu que «cal que el pla, com a principal eina local per gestionar els usos del sòl, sigui ambiciós en les seves estratègies i compti amb el màxim consens entre el conjunt del veïnat, teixit econòmic i agents socials». La presentació pública de la nova oficina es farà el 19 d’octubre, a les 6 de la tarda, a la sala d’actes de Cal Sitges.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here