La Fira de les Bruixes recuperarà el nucli de Sant Feliu com a escenari

0
44

Sant Feliu Sasserra recuperarà el nucli del poble com a eix central de tota l’activitat de la Fira de les Bruixes, que tindrà lloc el dia de Tots Sants, després que l’any passat les teatralitzacions es traslladessin a una àrea exterior com a mesura preventiva, per evitar concentracions en el context de pandèmia del moment. Aquest any, parades i escenificacions tornaran a confluir als carrers i places del centre del poble, que el visitant retrobarà com a centre neuràlgic de la grossa de l’activitat, especialment la plaça de l’Església. Així, a aquest espai tornaran els saraus de les petites bruixes i el Samaniat, els honors, balls i èxtasi de les bruixes en honor del mascle cabró, un dels punts àlgids de la festa, que tindrà doble representació, al migdia ia partir de ‘1/4 de 6 de la tarda. Aquesta es completarà amb el judici i escarni de les dones acusades de bruixeria, per acabar com ja és tradició al Serrat de les Forques, aplicant la sentència a mort, rememorant els fets que van tenir lloc al poble al segle XVII. També a la plaça de l’Església es desenvoluparà una de les escenes costumistes (La taverna), en una caça de bruixes que fan responsable de les maldats del temps. A banda, el Parc dels Castanyers esdevindrà l’escenari complementari al de la plaça de l’Església on, per exemple, es podrà veure Els Bruixinel·lis, espectacle de titelles que acostarà als més petits les llegendes de bruixeria. De totes les representacions (a excepció del judici final i d’ajusticiament) s’han programat sessions al matí ia la tarda. D’aquesta edició (22a) de la represa completa -la del 2020 es va suspendre i la del 2021 es va fer amb limitacions- també destaca que hi ha actes programats des de cinc dies abans de l’1 de novembre, quan tindrà lloc la fira pròpiament dita. Entre altres, la conferència que el divendres 28 d’octubre farà l’escriptor i historiador Agustí Alcoberro sobre el llibre Juicio a una bruixa catalana, que dóna respostes als mites i les realitats que envolten la història de la bruixeria. Dilluns 31 a la nit, com a pròleg de la fira, tindrà lloc la tradicional Festa Bruixa, aquest any amb l’espectacle Migrare, de la Companyia Fresa, una història que explora els límits de l’equilibri amb el moviment amb quatre dones en xanques evolucionant en un espai buit, però ple d’obstacles i fronteres invisibles.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here