Navàs renova la comissaria de Policia Local amb el repte de consolidar la plantilla

0
43

Navàs ha inaugurat aquest divendres la renovada comissaria de la Policia Local, als baixos de l’Ajuntament. Amb la renovació, l’equipament ha guanyat espai i també s’ha adaptat a la normativa actual, segons ha detallat l’alcalde Genís Rovira. Amb la comissaria actualitzada, ara un dels reptes a què s’enfronta el cos és incrementar la seva professionalització i evitar que els agents marxin, segons detallava també l’alcalde. L’espai policial compta amb uns 70 metres quadrats i les millores que s’han fet a la comissaria permetran guanyar privadesa per als usuaris i també incorpora un despatx per al capdavant del cos, una sala d’estar per als agents i també ha vestidors diferenciats per a homes i dones. Actualment el cos compta amb dos agents a les seves files. La reforma ha tingut un cost d’uns 35.000 euros que segons explicava l’alcalde han estat aportats íntegrament pel consistori i, a més, la brigada municipal ha format part de la feina. Actualment, la plantilla està formada per un total de 12 agents i Rovira explicava que l?objectiu és consolidar-la. En aquests moments estan fent el procés perquè quatre dels agents interins es puguin convertir en funcionaris i així consolidar la plaça. També amb l’objectiu de professionalitzar la plantilla, els agents que superen les diferents fases de la convocatòria per ser funcionari, es formen a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPIC). El problema, detalla Rovira és que un cop s’han format a l’escola policial, un període durant el qual l’ajuntament assumeix el pagament del seu salari, i aleshores els policies són funcionaris, alguns opten per anar a treballar a altres administracions. En aquest sentit, Rovira confia que la millora de les instal·lacions i condicions de treball, juntament amb alguna possible millora salarial, pugui contribuir a evitar que els agents deixin el cos policial.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here