Navàs tornar a celebrar la seva fira de Tardor sota un sol de justícia

0
47

Parades, artesania, cultura i festa és el que s’ha pogut veure aquest cap de setmana a Navàs. Gairebé un centenar de llocs han omplert la plaça de l’Ajuntament de persones de tot el món que venien a veure els productes de proximitat que oferia la fira, això sí, sota un sol de justícia. Una fira, a més, que només s’havia deixat de fer per la pandèmia i que aquest any ja porta per bandera que és la 90a edició. Una fira que ha comptat per primera vegada amb la figura de l’òliba exposada per a l’ocasió. Des de l’Ajuntament, el seu alcalde Genís Rovira destacava que “és una festa puntal al Bages i any rere any s’ha anat consolidant”. De fet, aquest any també s’ha apostat molt per comerç local i “per això ahir els comerços del poble ja van treure el seu estoc amb preus de fira”. I és que, val a dir, que el programa d’actes de la fira ja va començar amb la campanya Fira’t!, amb la participació d’aquests 68 establiments. L’objectiu era fer promoció del comerç i dels serveis locals. Fet a Navàs Un dels plats forts ha estat el projecte “Fet a Navàs”. Amb una carpa situada a la mateixa plaça el regidor de cultura, Uriel Montesinos, ha donat a conèixer la proposta perquè els navasencs i la gent de la comarca, consumeixi productes de proximitat posant de manifest “l’augment de preus que estan tenint els productes a nivells generals”. I és que el projecte pretén posar en valor els productes alimentaris realitzats a Navàs i les petites i mitjanes empreses que els elaboren, alhora que promociona la compra d’aquests productes als comerços locals. Els productes fets a Navàs “són aquells que tenen un fort vincle amb el territori, que tenen en compte criteris de qualitat i respecte pel medi ambient” assegurava el mateix regidor en roda de premsa. Tot això en una jornada en què no han faltat les puntaires de tota la comarca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here