Navarcles projecta una intervenció a la travessia urbana per fer-la més apta per als vianants

0
62

Navarcles durà a terme una intervenció a la travessia urbana de la carretera que connecta el municipi amb Talamanca (BV-1221) amb l’objectiu principal de millorar-ne les condicions de seguretat. Es tracta d’una actuació que ja té el projecte aprovat inicialment, que abastarà un tram proper a dos quilòmetres i per a la qual es preveu una inversió de gairebé 190.000 euros. Al projecte que s’ha redactat es constata que la situació actual és que la travessia d’aquesta via titularitat de la Diputació presenta en aquest tram urbà diferents aspectes pendents de solució perquè assoleixi «el caràcter urbà» i compleixi amb aquesta manera la voluntat de ser un traçat «on la mobilitat sigui segura i hi hagi una pacificació del trànsit i s’aconsegueixi una reducció de la sinistralitat». En concret, el que es planteja són intervencions per millorar l’accessibilitat i la cruïlla del vial per part dels vianants i la millora de les senyalitzacions, tant horitzontals com verticals, ja que s’ha detectat que manca a diferents punts. Una de les senyalitzacions que s’incorporarà al conjunt del traçat urbà serà el de zona limitada a una velocitat de 30 km/h. Pel que fa a les accions que tenen com a objectiu fer un traçat més apte per als vianants (que són les principals), d’una banda, es faran voreres en aquells trams en què són inexistents o es renovaran les que presenten deficiències. D’altra banda, es vol donar solució a punts d’encreuament de vianants que ara no són accessibles amb passos situats a nivell. A més, es preveu fer intervencions específiques per reforçar la seguretat en dues cruïlles considerades especialment sensibles, com són les del carrer Ubach i el de la confluència entre el carrer Torres i Bages i la plaça 11 de Setembre. A principis d’any es va estrenar la intervenció més important que s’ha realitzat en aquesta travessia en els darrers anys, la rotonda construïda en la connexió que conforma la plaça ara batejada com a U d’Octubre (on hi ha l’Hostal Baviera) i la confluència amb el passeig d’Àngel Vivó i carrer Doctor Artigalàs. Es tracta d’una infraestructura que va materialitzar la Diputació i que ha resolt un nus viari i que, alhora, ha esdevingut una porta d’entrada i distribució de la circulació cap al nucli de la població. Segons registres de trànsit (del 2012) que s’han fet constar al projecte, aquesta travessia urbana registra una circulació de més de 9.000 vehicles diaris, dels quals, al voltant del 10% són pesants.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here