La Fira de la Coca i el Mató torna el cap de setmana a Monistrol amb mig centenar de parades

0
36

Parades i activitats a la fira, el 2019 ARXIU | JORDI MORROS Monistrol de Montserrat celebrarà el cap de setmana vinent, 29 i 30 d’octubre, la 28a edició de la Fira de la Coca i el Mató, que tornarà a la normalitat després que fa dos anys va haver de suspendre’s i any passat es va reprendre però amb restriccions. Aquesta vegada s’esperen una cinquantena de parades, gairebé les mateixes que el 2019, vinculades al sector agroalimentari, i especialment al mató de Montserrat i les coques artesanes també elaborades a la zona, si bé aquest any també es recuperarà la presència del tèxtil i artesania, segons ha explicat l?alcalde, Joan Miguel. Tant el dissabte com el diumenge el certamen obrirà a les 10 del matí, si bé la inauguració oficial serà dissabte al migdia amb presència del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. A més de les parades, hi haurà activitats paral·leles per acompanyar la fira. A l’àmbit gastronòmic destaca una masterclass de cuina amb la reconeguda xef del restaurant Semproniana, Ada Parellada, dissabte a les 5 de la tarda. Entre les propostes de caràcter lúdic i tradicional hi haurà una animació itinerant de Jordi Callau i Companyia que recorrerà l?espai firal en diversos moments al llarg del cap de setmana. Així mateix, hi haurà actuacions dels Tabalers de la Penya Jove Diables Los Tronados el dissabte a 2/4 d’1 i ambdós dies també a 2/4 de 8; i actuacions dels grallers, els gegants i els bastoners, les tardes de dissabte i diumenge, mentre que diumenge al migdia actuaran els gegants i el bou de Viserta i la xaranga Bandtorrats, i hi haurà una roda de bandades. També hi haurà concerts i espectacles infantils. La fira coincidirà aquest any amb la celebració del centenari de l?arribada dels Ferrocarrils de la Generalitat a Monistrol, una efemèride que es recordarà amb un acte, dissabte a 3/4 de 10 del matí a l?estació de Monistrol Enllaç.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here