Cardona inicia l’enderrocament d’un edifici de la nova plaça de la Coromina pel perill de l’estructura

0
68

Segons van concretar fonts municipals, mesos abans d’iniciar els treballs de remodelació i ampliació de la plaça es van posar testimonis de guix a les parets de l’edifici de Cal Muntada (Carrer Església, 33), que el consistori va adquirir fa dos anys, davant l’aparició d’algunes fissures a les parets. Després d’un temps del començament de les obres es van detectar moviments importants a la paret mitgera que dóna a la plaça, i es va fer una inspecció en què es va determinar que, a causa del mal estat de les bigues i elevat perill que cap persona pogués accedir a l’edifici, s’havia d’enderrocar. Aprofitant les obres d’urbanització de la plaça Àngel Guimerà s’ha començat a aterrar l’immoble per seguretat i per no fer malbé el nou espai en un futur Així doncs, aprofitant la culminació de les obres a la Plaça Àngel Guimerà, s’enderrocarà part de l’edifici abans que comencin les tasques de pavimentació per garantir la seguretat dels vianants. Com a projecte futur de l’espai properament enderrocat, el govern municipal aposta per fer nou habitatge. En aquest sentit, el consistori ha demanat una subvenció als fons europeus Next Generation per fer front a aquesta inversió. Les obres d’urbanització de la plaça Àngel Guimerà avancen a bon ritme i la previsió és que a finals d’aquest any ja estiguin acabades i es pugui obrir el nou espai als veïns. A principis d’estiu ja es va començar a treballar a l’enderrocament d’espais que conformaven l’antiga estructura de la plaça per transformar-la del tot, fins a disposar del triple d’espai públic que l’actual. Aquesta ampliació és possible després que l’Ajuntament adquirís temps enrere per 74.000 euros un solar adjacent en mal estat que era propietat de la Sareb (l’anomenat banc dolent). Aquest s’està integrant en aquest nou espai, que passarà dels 200 m2 que aproximadament tenia la plaça anterior, a una àrea de 648, sumant els 150 m2 del nou pati adquirit i l’àmbit de l’antiga plaça del Crispí, que inclou les darreres cases i s’estén cap a la terrassa del bar i l’accés al consultori mèdic. Es combinarà una àrea pròpiament de plaça i una altra de parc amb arbres, es recupera un antic fanal i la font, i es fa un tractament de les mitgeres amb un caire modern però a l’hora buscat que quedi integrat al centre històric de la Coromina , ja que al voltant d’aquesta plaça hi ha edificis històrics com el de Cal Garrostas, i també s’hi ubiquen els equipaments del nucli, com l’ambulatori i el casal de gent gran, i espais de restauració i lleure. Es tracta, d’una important actuació de regeneració urbana, que el consistori s’havia fixat com un dels principals projectes del mandat, i que pretén revitalitzar un àmbit on més endavant també es projecta un nou equipament i habitatge públic. L’Ajuntament deixa per a una fase posterior l’arranjament de carrers adjacents a la plaça, de manera que, una vegada ampliada, es podrà completar una operació urbanística i de regeneració urbana al bell mig del nucli de la Coromina. La intenció és acabar arreglant vials adjacents com són el de l’Església i el de la Mel, amb un clavegueram nou i la seva repavimentació.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here