Sant Fruitós completa l’electrificació del polígon Berga I i podreu implantar noves activitats

0
54

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha rebut el subsector 2 del polígon Berga I que hi ha al municipi, i que inclou la zona del polígon i la rotonda d’accés des de la carretera de Berga. Això permetrà que es puguin implantar noves activitats a la zona. Amb l’acta de recepció, que es va celebrar aquest dimarts, es dóna per finalitzat el polígon, i suposa una aposta forta pel teixit econòmic del municipi, que passa a disposar de 100.725m2 més de sòl industrial. La urbanització d’aquesta zona industrial no estava finalitzada perquè no tenia dotar-la del servei bàsic d’electrificació, per la qual cosa el 2017 se’n va denegar la recepció. L’any 2021 es van iniciar els tràmits per finalitzar la seva urbanització, amb l’aprovació dels projectes d’electrificació, i finalment aquest 2022 s’han executat aquests treballs, donant així per finalitzada la urbanització d’aquest polígon pendent de fa 15 anys. Aquest pas suposa que tot l’àmbit del sector passa a ser sòl urbà i, per tant, totes les parcel·les tenen condició de solar, cosa que permet que es puguin atorgar llicències per implantar noves activitats. L’acta de recepció ha estat signada per l’alcaldessa de Sant Fruitós de Bages Àdria Mazuñan i Claret, pel president de la junta de compensació, Jordi Cuixart, així com per l’arquitecta i l’enginyer municipals. A l’acte els han acompanyat el regidor d’urbanisme del consistori, David Uró, així com diversos regidors, el president de l’APAS Ferran Boixadós i nombrosos propietaris del sector. El sistema d’actuació d’aquest sector ha estat el de reparcel·lació en modalitat de compensació bàsica, fet que suposa que els propietaris, a través d’una junta de compensació, han executat els treballs a càrrec seu i el consistori ha aprovat els documents urbanístics necessaris. Un llarg recorregut El 2007 es va aprovar el Pla Parcial i la redacció del projecte durbanització del polígon i dos anys més tard es va formalitzar la recepció parcial de les obres durbanització. No va ser fins al 2016 quan la Generalitat va rebre la rotonda de la carretera BV-4511 i un any més tard va denegar la recepció total del sector, en no tenir els treballs d’electrificació. El pas endavant que es va iniciar fa dos anys per acabar el polígon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here