Cardona aprova congelar totes les taxes i impostos per al 2023

0
38

L’Ajuntament de Cardona ha optat per una congelació general de les taxes i impostos de cara al 2023, segons la proposta presentada i aprovada a l’últim ple municipal. Un altre aspecte destacat és que es manté el conjunt de bonificacions introduïdes en els darrers exercicis d’impostos com l’IBI i el de construccions relacionades amb la instal·lació d’energies renovables. Així, a l’impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO) s’ha anat incrementant progressivament el descompte del 50% al 70% actual. De la mateixa manera ho fa l’impost sobre béns immobles (IBI), que en fa tres que aplica, i que se situa actualment en el 50%. En els darrers tres anys, segons fonts del govern municipal (ERC), s’han bonificat gairebé 30.000 euros per la instal·lació de plaques solars, una tendència que s’ha vist en augment els últims anys, passant de 7 instal·lacions l’any 2020 a 26 aquest mateix any, fins ara. La regidora d?Hisenda, Anna Maria Sala, argumentava que el govern municipal fa «una aposta per la moderació fiscal malgrat l?augment de més del 8% de la inflació» amb l?objectiu de mitigar els efectes de l?actual context de dificultat econòmica. Pel que fa a l’impost de vehicles de tracció mecànica, destaca la bonificació del 75% per a vehicles classificats com a zero emissions o com a ECO, segons el registre de vehicles de la Direcció General de Trànsit (DGT) en funció de les emissions. Es mantenen també les bonificacions a l’ICIO per a rehabilitacions al centre històric; per façanes i cobertes; per rehabilitació de masies; per a sistemes d’aprofitament tèrmic; i per a ladequació de locals per activitats i serveis de nova creació. S’han aplicat també canvis normatius amb l’adaptació de la llei de residus i que implica una modificació en les ordenances fiscals. De la mateixa manera, l’executiu local destaca que no augmentarà la taxa d’escombraries ni s’aplicarà l’índex de preu de consum (IPC). El ple també va tractar altres punts com l’increment retributiu addicional del personal per a l’any 2022, una modificació de crèdit, la modificació del POUM per la correcció de límits de sòl urbà als Escorials o l’aprovació de la contractació d’emergència de l’enderrocament de l’edifici situat al Carrer Església, 33, conegut com a Cal Muntada. Precs i preguntes de l’oposició El portaveu de Junts per Cardona, Joan Jané, va traslladar algunes peticions ciutadanes com l’estat dels llums del parc del Camí Nou o l’augment de brutícia a la via pública a causa dels coloms. El portaveu de Junts també va insistir per la retransmissió en directe dels plens municipals i va demanar al govern municipal per una previsió i un pla específic d’habitatge i serveis per a totes les persones que puguin arribar a venir davant de l’augment de teixit empresarial gràcies a la consolidació del Polígon La Cort II. El portaveu del PSC, Ferran Verdejo, al seu torn de paraula, va traslladar al ple algunes qüestions vinculades amb la neteja viària de la vila i del sistema de recollida porta a porta. Verdejo també va demanar per l’estat del procés de participació ciutadana en l’elaboració dels pressupostos municipals del proper any i per la convocatòria del patronat de la Fundació Cardona Històrica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here