La màgia de la Fira de les Bruixes torna a Sant Feliu per Tots Sants

0
53

Sant Feliu Sasserra es prepara per tornar a celebrar, per Tots Sants, una de les cites més esperades de l’any, la Fira de les Bruixes. La celebració, amb més de vint anys de trajectòria, converteix el poble pintoresc de 600 habitants en un escenari per recrear les llegendes i danses vinculades al món misteriós de la bruixeria, estretament vinculat amb el passat del municipi. En aquesta ocasió, les representacions teatrals i les parades artesanes i esotèriques tornaran a confluir al nucli del poble, amb la plaça de l’Església com a punt neuràlgic, després que l’any passat les actuacions es traslladessin en un camp al costat del carrer de els Països Catalans, per evitar les aglomeracions en el context de pandèmia. “Aquest any recuperem la normalitat tornant a situar els espectacles al mig dels carrers empedrats, que ofereixen l’ambientació idònia”, apunta l’alcalde de Sant Feliu, Josep Romero. L?alcalde està convençut que l?esdeveniment tornarà a ser un reclam. Per això s’han habilitat cinc zones d’aparcament amb una àrea reservada per a les persones amb mobilitat reduïda. El 2019 la fira va portar unes 4.000 persones a Sant Feliu per gaudir de les escenificacions tradicionals, com els saraus de les petites bruixes o el Samaniat, amb els balls i èxtasi de les bruixes en honor al mascle cabró, unes propostes que aquest any tindran doble representació, una primera a partir de 3/4 de 1 migdia i una segona a 1/4 de 6 de la tarda. Romero ressalta que les representacions comptaran amb una alta participació dels veïns del municipi, que tenen la voluntat de rescatar la memòria de les dones que van ser condemnades per bruixeria. En el transcurs de la festa, se citen referències històriques sobre les processades que van morir al Lluçanès. De fet, els espectacles culminen amb el judici i l’escarni de les dones acusades de bruixeria per acabar, posteriorment, al Serrat de les Forques, rememorant les sentències de mort que s’aplicaven en aquest emplaçament durant el segle XVII. Per Tots Sants serà quan el municipi convocarà bruixes, taverners o bocs endimoniats, però durant els dies previs també s’han programat activitats, com la conversa amb l’escriptor Agustí Alcoberro sobre el llibre Judici a una bruixa catalana o l’espectacle familiar No existia una vegada, a càrrec de les Llorones. A banda, l’associació Q-Fois organitza els actes de la vigília de Tots Sants, amb propostes com el muntatge Migrare, de la companyia Maduixa o un concert de la banda de versions Les que falta band.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here