La residència de Sallent costarà el 20% més del previst inicialment per la pujada de preus

0
33

Les obres de la nova residència de Sallent costaran finalment 8,5 milions d’euros, 1,5 milions més respecte al previst inicialment. Aquest augment del 20% del pressupost inicial respon a la pujada de preus que hi ha hagut des que es va redactar el projecte el 2019. Després que la licitació dels treballs quedés deserta, el consistori ha encarregat una actualització dels preus, que presentarà a el proper ple municipal del mes de novembre amb la intenció de poder tornar a licitar les obres «com més aviat millor». La licitació per a la construcció de la nova residència de Sallent a la zona de l’antiga Fàbrica Vella, que es preveia començar a construir a finals d’any, va quedar deserta perquè cap empresa no es va presentar al concurs. El pressupost de 7 milions d’euros assignat per a la construcció es va calcular el 2019 i ha quedat desfasat en relació amb els preus actuals i l’augment del cost de les primeres matèries. Per això, malgrat l’interès que havien mostrat nombroses constructores per fer-se càrrec de les obres, finalment no se’n va presentar cap i caldrà repetir el procés. L’equip de govern d’ERC a l’Ajuntament de Sallent confiava que, malgrat l’increment de costos, el pressupost tingués prou marge perquè la licitació de les obres de l’esperada nova residència de Sallent prosperés. Finalment, un cop va acabar el termini per presentar propostes, a finals de setembre, la licitació va quedar deserta, com ja havia advertit l’oposició, Junts i Fem Poble, quan es va aprovar el plec de clàusules el mes de juliol passat. Davant d’aquesta situació, el govern va assegurar que ja havia demanat una actualització de preus i en el ple extraordinari dedicat a les ordenances fiscals, celebrada aquesta setmana, va informar que el pressupost per a la construcció de la residència ha augmentat un 20%, fet que suposa un increment d’1,5 milions d’euros respecte del pressupost inicial. L’Ajuntament preveu aprovar l’actualització de preus al ple ordinari de novembre, amb la intenció de poder tornar a licitar els treballs «com més aviat millor» per tirar endavant el projecte. La construcció de la nova residència, que tindrà capacitat per acollir 90 persones, respon a la necessitat de millorar i ampliar el servei que ja ofereix la Residència i Centre de dia Sant Bernat, amb una capacitat de 45 places de residència assistida i 8 d’acolliment. El futur edifici estarà situat a la zona de l’antiga Fàbrica Vella i constarà de quatre plantes, amb un espai exterior propi, i una soterrada: tres acolliran les habitacions destinades als usuaris i usuàries, ia la planta baixa s’ubicarà el centre de dia i la zona per a personal laboral.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here