Santpedor, un referent del producte de proximitat al Bages

0
36

Comprar i consumir productes de proximitat, km0 i ecològics, és cada cop més habitual. Cada cop som més conscients que hem de preservar l’entorn rural i ens hem d’alimentar de manera saludable. L’Ajuntament de Santpedor aposta amb un mercat que es fa cada primer dissabte de mes i que ha esdevingut un referent de promoció del producte de proximitat i ecològic. L’horari és de 10 del matí a 2 del migdia i la propera edició serà aquest dissabte, 5 de novembre. Clients a les parades del Mercat de proximitat | AJUNTAMENT DE SANTPEDOR Una desena de parades, fruita, verdura, embotits, formatges, pastissos, roba, contes i sabó natural s’estenen a la plaça Gran U d’octubre per vendre els seus productes sense intermediaris. És un punt de trobada entre productors i consumidors, que cada vegada té millor acceptació al municipi. L’Ajuntament vol arribar més enllà i ser un reclam per a tota la comarca: «El consum de productes de proximitat i ecològics és una prioritat per a moltes famílies que potser no coneixen el nostre mercat i on de ben segur trobaran què busquen», remarca Ferran Ferrer, tècnic de Promoció Econòmica. La intenció del consistori és fer créixer el mercat i ser un pol d’atracció, per la qual cosa de forma paral·lela s’organitzen a la mateixa plaça propostes culturals i lúdiques: es programa una actuació musical i alguna activitat infantil. Mercat de la rampoina L’oferta es complementa amb el mercat de la rampoina, on els veïns i veïnes de Santpedor venen coses velles que ja no utilitzen però que estan en bon estat. És una iniciativa que fa temps que funciona a Santpedor amb bona acceptació. És una oportunitat per donar una segona vida útil a les coses i reduir residus. Per fer parada, cal inscripció prèvia. I a banda de l’activitat a la plaça Gran U d’Octubre, batejada com a Dissabtes de plaça, el primer dissabte de cada mes l’oficina de turisme organitza visites guiades, que poden ser un bon complement per al visitant.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here