“El 80% de la feina que tinc ara és gràcies a les xarxes socials”

0
110

Qui diu que només es pot triomfar a TikTok sent jove i fent balls virals? A Talamanca viu Eduardo Pozo, que amb 62 anys ha aconseguit reunir gairebé 1 milió de seguidors a la xarxa social dels vídeos verticals. Pozo, és el propietari del centre d’acollida hípica de Talamanca i el confinament el va obligar a reinventar-se perquè els seus clients no s’oblidessin de la feina. Actualment, es dedica a divulgar el seu coneixement sobre els cavalls a TikTok. Ha creat la marca Vivir en manada, que ja acumula més de 948.000 seguidors. Què és Viure a Manada? Sóc jo. Són ells. Són totes les bèsties. És un estil de vida. És empatia, solidaritat. Una marca que hem registrat. Durant 25 anys he estat agent forestal i vaig apostar molt per complir el somni de treballar amb cavalls. Quan va decidir arrencar amb les xarxes socials? La idea va néixer durant el confinament, ningú no podia venir a l’hípica i el 2020 només vaig treballar tres mesos. El confinament era local, aquí al poble érem una cinquantena de persones, així que era complicat seguir endavant. Comencem a gravar vídeos perquè la gent no s’oblidés de nosaltres. Us ajuda algú més amb els vídeos? Els vídeos els edita la meva noia, ella ha estudiat màrqueting i s’encarrega de les xarxes socials. Hem après junts, jo ara sé parlar davant d’una càmera i ella es dedica a tota la feina que hi ha al darrere. Se’l veu com si ho hagués fet tota la vida. El secret és l?autenticitat. La gent es pensa quan ve aquí que es trobarà un personatge, però jo sóc així. Un altre secret és cridar latenció en els primers segons del vídeo. Com decideix el contingut? No tenim planificats els temes dels quals parlarem. Ve un dia la Mònica (la meva jove) i em diu: “què vols gravar”? Se m’acut alguna idea i l’executem. Potser en un dia enregistrem 7 o 8 vídeos i triguem una hora, més o menys. Després hi ha tota la feina de l’edició. A TikTok solem publicar-ne un al dia. Quins són els que més han triomfat? Els que menys esperàvem. Vídeos senzills on dono consells. Per exemple, un dia vaig dir que al cavall calia fer-li sal perquè la necessiten. Aquest vídeo no ho vaig fer abans perquè el trobava absurd i creia que tothom ho sabia, però va resultar que no, que moltíssima gent ho desconeixia. Com ha estat levolució? Vam començar amb 9 seguidors, després vam passar a 20 i ja ens va semblar moltíssim. Un dia era a Barcelona, ​​em truquen i em diuen que teníem un vídeo viral, allà vam guanyar 1.000 seguidors. A partir d?aquí hi ha hagut dies que hem guanyat 18.000 seguidors. I de mica en mica, fins arribar als d’ara. I quan arribi al milió què faran? Tant me fa arribar. No hi ha cap afany per aconseguir aquesta xifra, vull continuar fent aquest contingut que m’agrada. Quan va obrir el centre d’acolliment hípic de Talamanca? El setembre del 2013 vam arrencar, pensava que seria molt més senzill i que en sabia molt, però va ser difícil. Probablement perquè no sigui un centre hípic convencional, nosaltres treballem amb animals que han estat descartats o maltractats. Tinc els cavalls que ningú no ha volgut i aquí els donem una segona oportunitat. És més aviat un centre de rescat de cavalls. Què fan al centre? Aquí fem teràpies amb els cavalls. Ja sigui gent amb patologies o que viuen amb molt estrès. El que aconsegueixen els clients és desconnectar a través d’un cavall. Heu pensat a publicar un llibre? Estic escrivint dos llibres i un conte. Ho faig quan tinc temps i m’he posat com a data un any per treure’n el primer. És d’autoedició, així que no hi ha una editorial darrere. Gràcies a les xarxes socials té més clients a l’hípica? Ara ens coneix molta més gent. Fixa’t que fa unes setmanes parlem amb una emissora de ràdio de Madrid, fa uns mesos a la televisió internacional de Xile… I si parlem de guanys econòmics, et diria que el 80% de la feina que tinc ara és gràcies a les xarxes. Quin és el vostre públic? Em segueix gent de totes les edats i em veuen molts nens i nenes. Encara més, quan els més petits em vénen a veure s’abracen a mi com si fos Brad Pitt o Shakira. Em veuen cada dia a través dels seus mòbils i als pares els encanta que mirin aquest tipus de contingut. No només parlem de cavalls, sinó que ensenyem valors a través dels animals.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here