Santpedor, un referent del producte de proximitat al Bages

0
57

Comprar i consumir productes de proximitat, km0 i ecològics, és cada cop més habitual. Cada cop som més conscients que hem de preservar l’entorn rural i ens hem d’alimentar de manera saludable. L’Ajuntament de Santpedor aposta amb un mercat que es fa cada primer dissabte de mes i que ha esdevingut un referent de promoció del producte de proximitat i ecològic. L’horari és de 10 del matí a 2 del migdia i la propera edició serà aquest dissabte, 5 de novembre. Parada de verdura del mercat de proximitat de Santpedor Ajuntament de Santpedor Una desena de parades, de fruita, verdura, embotits, formatges, pastissos, roba, contes i sabó natural s’estenen a la plaça Gran U d’octubre per vendre els seus productes sense intermediaris. És un punt de trobada entre productors i consumidors, que cada vegada té millor acceptació al municipi. Parada de sabons naturals amb envàs reutilitzable Ajuntament de Santpedor L’Ajuntament vol arribar més enllà i ser un reclam per a tota la comarca: “El consum de productes de proximitat i ecològics és una prioritat per a moltes famílies que potser no coneixen el nostre mercat i on segur trobaran el que busquen”, remarca Ferran Ferrer, tècnic de Promoció Econòmica. La intenció del consistori és fer créixer el mercat i ser un pol d’atracció, per la qual cosa de forma paral·lela s’organitzen a la mateixa plaça propostes culturals i lúdiques: es programa una actuació musical i alguna activitat infantil. Activitat per al públic infantil i familiar Ajuntament de Santpedor Mercat de la rampoina L’oferta es complementa amb el mercat de la rampoina, on els veïns i veïnes de Santpedor venen coses velles que ja no fan servir però que estan en bon estat. És una iniciativa que fa temps que funciona a Santpedor amb bona acceptació. És una oportunitat per donar una segona vida útil a les coses i reduir residus. Per fer parada, cal inscripció prèvia. Parades del mercat de la rampoina Ajuntament de Santpedor I a banda de l’activitat a la plaça Gran U d’Octubre, batejada com a Dissabtes de plaça, el primer dissabte de cada mes l’oficina de turisme organitza visites guiades, que poden ser un bon complement per al visitant. Tota la informació es pot trobar a la web municipal www.santpedor.cat. MERCAT DE PRODUCTES DE PROXIMITAT On? A la plaça Gran U d’octubre de Santpedor Quan? Cada primer dissabte de mes de 10h a 14h

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here