Fonollosa acabarà a finals d’any les obres de restauració de l’exterior de l’església de Fals

0
38

Les tasques de recuperació i conservació que s’estan duent a terme al conjunt arquitectònic de les Torres de Fals, declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), enfilen la recta la recta final. Els treballs estan ara centrats en la restauració de la imatge exterior de l’església de Sant Vicenç on, d’una banda, s’està intervenint a les façanes i les cobertes i, de l’altra, al campanar. La intenció és tenir-ho tot acabat a mitjans de desembre, just abans del pessebre Vivent del Bages. La intervenció a les façanes de l’església de Sant Vicenç de Fals avança a bon ritme i els treballs se centren en els revestiments exteriors, les motllures i la resta d’elements singulars i especials com ara la restauració del rellotge de sol de la façana de migdia de la nau central. Aquesta fase d’obres, que també contempla la reparació de les cobertes, té un pressupost de 200.000 euros finançats amb ajuda directa de la Diputació de Barcelona. Paral·lelament a la restauració de les façanes i cobertes, també es treballa en el reforçament estructural, la reparació i la restauració del campanar de l’església per garantir-ne l’estabilitat, així com corregir altres deficiències importants que presentava. Segons l’alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez, amb la rehabilitació «el campanar serà visitable i permetrà gaudir de les vistes a tota la Vall de l’infern i al Pla de Canet de Fals i de Fals». L?alcalde explica que encara està prevista una última fase, que se centrarà en la rehabilitació de la capella fonda 2 del temple, que és neoclàssica, i ara està «tancada i sense accés públic». Per restaurar-lo, el consistori ja té confirmada una subvenció de 200.000 euros de la Diputació de Barcelona per al 2024. Amb aquesta actuació, «podríem dir que tot l’espai públic de l’edifici ens quedaria completament rehabilitat» , apunta Hernández. Un cop rehabilitades la nau central i les capelles gòtica i fonda de l’església de Sant Vicenç i la posada en marxa de l’espai polivalent a l’interior del temple, fa un any es va estrenar la museïtzació del conjunt que han convertit l’espai en un centre divulgatiu sobre la història de les torres mil·lenàries i de la seva importància al municipi. Segons l’alcalde, amb la rehabilitació del conjunt hem passat d’un espai que estava degradat i tenia problemes d’estabilitat i seguretat molt importants, que feien que no es pogués utilitzar, a tenir un espai rehabilitat amb ús públic i museïtzat perquè es conegui, es gaudeixi i es pugui visitar més enllà del pessebre Vivent del Bages».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here