Castellbell veurà ampliat el pont d’accés des de la C-55 pel Burés a mitjans del 2024

0
54

L?esperada ampliació del pont d?accés a Castellbell i al Vilar sobre el Llobregat pel Burés, des de la C-55, serà una realitat en poc més d?any i mig. És el calendari que contempla la Diputació de Barcelona, ​​encarregada de les obres, que preveu iniciar-les de cara a la tardor que ve amb un termini d’execució de 8 mesos. L’últim pas ha estat l’aprovació definitiva del projecte constructiu, i ara posarà en marxa el procés per a la licitació i l’adjudicació, que podria allargar-se pràcticament un any. L’actuació afectarà un tram de 310 metres que inclou el pont sobre la C-1411a, la intersecció amb la B-122, i una petita àrea a la zona urbana de la colònia Burés. En si mateix, el pont té una longitud de 134,3 metres i una amplada de 5,9, que es redueix a 8,75 a la zona dels estreps i entre murs. Un cop feta l’obra, es mantindrà la mateixa longitud però es doblegarà l’amplada, que passarà a ser de 10,3 metres totals. Actualment, l’amplada útil del pont és de 5,4 metres MIREIA ARSO De fet, actualment, l’amplada útil del pont queda limitada a 5,4 metres. Això complica el trànsit, especialment quan l’han de travessar vehicles pesants, i es pot posar en risc la seguretat dels vianants, que també hi circulen. I és que es tracta d’una infraestructura clau per entrar i sortir de Castellbell, i absorbeix pràcticament tot el trànsit que vol connectar amb la C-55, atès que els altres dos enllaços són per la Bauma, al sud del nucli, ja sigui amb la C-58 o amb C-55 per la carretera de Monistrol. Per aquest pont «passa molt de trànsit», apunta l’alcaldessa, Montse Badia, «des dels turismes, fins a camions que van i vénen dels polígons, els busos de línia regular o els escolars, i també hi circulen vianants». Per això aquesta ampliació “és tan important, i una reclamació de fa més de vint anys”, sosté l’alcaldessa. Els treballs inclouran un itinerari per a vianants i ciclistes de 2,5 metres d’amplada lliure en un dels vorals. Així mateix, s’implantaran barreres de contenció, un mur de 20 centímetres de formigó, i una barana metàl·lica de protecció de vianants i ciclistes. També s´aprofitarà l´actuació per millorar la corba d´accés al pont des del costat nord (des de Manresa). L´obra té un pressupost de licitació de 1.833.072 euros, dels quals l´Ajuntament aportarà 35.000 i la resta aniran a càrrec de la Diputació. Mentre durin els treballs, es donarà majoritàriament pas alternatiu als vehicles, si bé de vegades possiblement s’haurà d’impedir completament la circulació, en unes dates encara per definir. L’ampliació projectada també preveu una rehabilitació de l’estructura actual del pont, que es mantindrà tal com és, amb una tipologia d’arcs múltiples amb voltes de formigó suportades per piles, també de formigó, i revestides de pedra de gres . Data del 1947, que és quan es va fer la reconstrucció després de l’enderrocament el 1939. L’obra original era del 1884. Si bé no és una estructura antiga perquè amb prou feines data de mitjans del segle passat, «hem demanat que es respecti la seva estètica , i que es mantingui la vista panoràmica que ofereix cap al pont vell i Montserrat al fons», diu Badia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here