L’Agència Comarcal de l’Energia del Bages impulsa la redacció de projectes amb energies renovables a una trentena d’equipaments

0
43

L´Agència Comarcal de l´Energia del Bages impulsa aquesta tardor la redacció de projectes d´autoconsum i de climatització amb l´ús d´energies renovables en una trentena d´equipaments públics. En concret, es redacten setze projectes d’autoconsum fotovoltaic, la majoria amb autoconsum col·lectiu, i onze projectes de climatització a través de l’ús d’energies renovables com poden ser la biomassa o l’aerotèrmia. Joan Zapata, conseller de l’Àrea de Territori i Medi Ambient del Consell Comarcal del Bages, explica que «l’objectiu és avançar en l’ús de les energies renovables en el terreny dels equipaments municipals de la comarca i ajudar els ajuntaments a tenir els projectes perquè en una segona fase puguin decidir les inversions, obtenir ajuts i avançar en la transició energètica». Els projectes plantegen la millora de diferents espais on destaquen escoles, sales i casals polivalents, instal·lacions esportives, dipòsits municipals i edificis consistorials, entre d’altres. Els municipis que participen de la redacció dels projectes per part de l’Agència Comarcal de l’Energia del Bages són Fonollosa, Sant Mateu de Bages, Rajadell, Navarcles, Artés, Avinyó, Sant Feliu Sasserra, Sant Fruitós de Bages, Sallent, Navàs, Gaià, Castellgalí, Sant Vicenç de Castellet, Mura, Aguilar de Segarra, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor, Almadrava de Bages i Sant Salvador de Guardiola.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here