Formatges Muntanyola d’Ampans s’emporta una altra medalla d’or

0
65

Formatges Muntanyola, de la Fundació AMPANS, ha estat novament premiada amb una medalla d’or pel Bufalet, formatge curat elaborat amb llet de búfala, al Concurs Internacional de Lió, de formatges i productes lactis, on han participat prop de 1.300 mostres de formatges. El bufalet de Muntanyola ha obtingut la medalla d’or a la categoria de formatges de llet de búfala, l’únic de Catalunya i l’Estat que s’ha endut aquest reconeixement. La resta de premiats amb l’or en aquesta categoria han estat de formatgeries italianes, un país referent a l’elaboració d’aquest tipus de formatge. El Bufalet és un formatge curat elaborat de forma artesanal amb llet de búfala, amb una maduració de dos a quatre mesos. Amb una intensa aroma, de textura cremosa i fosa a la boca, el curat de búfala no conté lactosa. La llet de búfala té un nivell molt baix de lactosa que, a més, desapareix en el procés de coagulació de la llet i durant el període de maduració, convertint-se així en una gran elecció per a persones amb intoleràncies o al·lèrgies a la lactosa. El formatge Bufale Fundació AMPANS Lió, famosa per ser la capital dels sentits i del gust, acull aquest important concurs que es va convocar per primera vegada el 2015, amb la competició dels millors vins del món, la millor selecció de begudes espirituoses i cerveses del món, i des de l’any 2019, la selecció dels millors formatges i productes lactis internacionals. El Concurs Internacional de Lió convoca 300 categories de formatges i productes lactis, on concursen formatges de les varietats de vaca, cabra, ovella i búfala, així com mantegues, iogurts, llets i cremes de tot el món. Aquest any, amb una participació rècord de prop de 1.300 mostres de formatges, es van lliurar 387 medalles i 14 trofeus als millors formatges de cada país. És la primera vegada que Formatges Muntanyola s’ha presentat. El formatge curat de búfala ha estat anteriorment premiat als World Cheese Awards amb la medalla de Plata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here